Oslo-Sthlm

Vaknade denna morgon i Oslo, satte mig på ett tåg en kort stund. flög, åkte tåg en kort stund igen och VIPPS!

Så var jag i Stockholm.

Ingen big deal egentligen kanske, inget som jag är först i världen med att göra. Men det är ju fantastiskt smidigt! Med risk för att bli Will Smith-insöad så måste jag ändå nämna det han säger i en intervju jag såg.

"Är det realistiskt att gå in i ett rum, trycka på en knapp och få ljus? NEJ, det är orealistiskt! Är det realistiskt att flyga 10 000 m över marken i en cylinder? NEJ, det är orealistiskt, men tack vara bröderna Wrights orealistiska tänkande så kan vi göra det!"

Så med det vill jag bara säga, våga sätta upp stora mål, våga vara den tappra själ som lever helt för sitt mål, våga måla upp oreaistiskt höga mål! 

Och om du skulle tveka eller fastna i ditt drömande, lös det med denna enkla fråga:

- Vad skulle mod göra här?


Varför ska du leva mindre än det du kan?

Momentum!

En mycket inspirerande sista stund på dygnet fick igång skrivsuget!När du sätter upp mål så kommer det komma bakslag hinder och allt kanske inte går som på räls. Det är helt enkelt att räkna med, en av livets all ting! MEN..

Det jag insåg under veckan när jag själv gick i väntans tider var detta; om du är konsekvent, om du har en klar bild av vad du VILL och du börjar agera/röra dig mot målet så skapar du momentum. Och när något går dig emot...tänk såhär istället!


Även om de inte ger något, så ger det något!


VARFÖR?

För att NU är du igång, du tänker kreativt, du ser lösning istället för låsning, ditt undermedvetna öppnar sig för
allt det där som innan fanns i periferin!  När du har en klar bild av vad du vill så tycks det som att universum eller vad man tror på rör sig likt vatten. Över, under, vid sidan om och med nog tid IGENOM de hinder som det stöter på!

Så VÅGA sätt upp mål, våga tänka utanför ramarna som vi blivit infösta in!


Clearity is POWER


He IS Legend

Will Smith, som i mina ögon, är kanske den skådespelare som växt mest, ger här en fantastisk intervju!

Kolla och njut av hans passion och vision!MetaforDax

Har en liten trevlig, men kraftfull metafor som jag skulle vilja dela med mig av till er denna söndagkväll.

Vi kan ju kalla den Google eller "The Google Metaphore" för att få lite häftigare bild av det!
Tänk dig att din hjärna är som Google, en sökmotor med näst intill oändlig information. Du kan hitta text, bilder, kartor, ja i stort sett ALLT!

För att på bästa sätt nyttja denna tjänst måste man skriva in vad man vill ha information om, på samma sätt fungerar din hjärna. Det sökord (fråga) som du skriver in resulterar i en massa sökresultat (svar).
När du så vet vad du vill ha svar på, kommer vi till den kritiska del då gäller att skriva in RÄTT sökord.

Om vi vill ha information om Island - Då skriver vi "Island info" eller liknande.
Om vi vill se bilder på en dansande pirat -  Då skriver vi "Dansande pirat".

Precis som hjärnan så ger dig Google bättre resultat ju mer specifik du är! Här är verkligen ett av de tillfällena då "KLARHET ÄR STYRKA"!
Det som också är likvärdigt är att det inte är så troligt att du får upp BRA, KORREKTA svar om du skriver in fel sökord. Vill du till exempel ha information om Buddha så ger jag dig inte mycket hopp om du skriver "Bosse i Burträsk".


Och här i har vi så också själva grundtanken med metaforen. Om vi vill MÅ BRA så mycket som möjligt, om vi vill UTVECKLAS, om vi vill SKRATTA så är det absolut nödvändigt att vi ställer rätt frågor!

Vad är bra idag? Vad är jag allra mest nöjd med? Hur kan jag skratta mer idag? Hur kan jag ge mina vänner en bättre vardag? Vad är jag riktigt riktigt tacksam för? Hur kan jag förbättra detta?Gör inte dig själv gentjänsten att vilja bli lite gladare, lite mer tacksam över allt det du har i livet genom att ställa frågor som ger fel svar och tar energi från dig. Bra exempel på sådana är:
Varför råkar alltid JAG ut för detta? Varför har jag aldrig några pengar? Varför är folk så otrevliga mot mig? Varför har jag alltid sådan otur?För hjärnan har dessutom, till skillnad från Google, den unika förmågan att komma på egna svar under tiden du söker! Hjärnan kan inte skilja på verklighet eller fantasi, men du kan vara säker på en sak.

DEN KOMMER ALLTID GE DIG ETT SVAR!

Detta betyder att om du frågar "Varför händer detta ALLTID mig?" så kan hjärnan mycket väl svara "För att du är tjock, ful och tråkigare än färg som torkar" även om det inte ligger ett uns sanning i det hela!


Så ikväll när du lägger dig eller i morgon bitti när du vaknar; kommer du ställa frågor som ger dig alla svaren på varför ditt liv är så svårarbetat och outhärdligt? Och hur mycket kommer det i så fall kosta dig under de resterande åren av ditt liv?

Eller kommer du ställa frågor som ger dig ett svar du VILL ha och som kommer ge dig NJUTNING, GLÄDJE, mer VÄNNER, mer ENERGI och mer RIKEDOM i livet?

Lördagsmorgon

Fantastiskt skönt att kunna sitta i lugn och ro och ta en riktigt  god frukost så länge man bara känner. Jag ser det även som lite av en belöning efter en vecka med bra disciplin på arbete, träning och kost!

Man kan
Plocka upp en bok.
Läsa en sina favoritbloggar.
Spela någon bra musik, just nu Jack Johnson...man kan även skriva en blogg om det

En gammal goding!

Feel good-blogg som detta är tyckte jag att det skulle passa alldeles utmärkt med denna gamla goding!

Att njuta av de små sakerna och inte ta sig själv på för stort allvar!


Hakuna matata på er alla!

UNDERBART INITIATIV!

Min käre bror rekomenderade detta klipp!

Ni som läst tidigare bloggar vet att jag är mycket för att starta dagen på rätt väg och att försöka få andra på fint humör, men jag står mig slätt mot denna grabben i videon!


Vilken vardagshjälte och inspiratör!

kartläsning

Ger mig själv en stund så här på söndag kväll och planerar veckan för att ta rätt riktning direkt.

Hade du gett dig ut på en ny spännande resa mot ett mål utan färdplan?
-Nej, trodde inte det heller!
Bestäm dig vart du vill kommande vecka och hur du tar dig dit NU, istället för att nästa söndag undra vilken jäkla avfart det var du missade!En snabb grej bara!

Ge dig själv chansen till denna härliga söndagsövning! Missunna inte dig själv detta!

1. Har du någonsin varit sådär fantastiskt glad, exalterad och energifylld?

Klart du har!

2.Hur kändes det i kroppen, hur rörde du dig? Vilken mimik hade du? Hur andades du?

Såååja, gå in i känslan! Upplev den som att den vore nutid! Hjärnan kan ändå inte skilja på verklighet och minnen. Fortsätt där, gör känslan och minnesbilderna STÖRRE OCH SE FÄRGERNA STARKARE!
3.Var det svårt? Inte? Vad BRAAA! Då vet du ju hur du ska göra nästa gång du känner dig nere och slö fast du egentligen VILL vara pigg och glad!

Minns bara ett riktigt underbart roligt tillfälle och spela upp det under instensitet i ditt huvud, och känn det i hela kroppen!


Det var det hela, bis weiter, aaaadios!
Mr.Energy, Tony R


Kvalle på Deli Deluca

Åkte ikväll ner till Oslos buss-station och mötte upp med gamle vännen Martin som arbetar två veckor i månaden som målvaktstränare i norska elitserien. Och det med bravur! En sann entreprenör och drömmare. Även fast det var knappt två timmar tillsammans på ett Deli Deluca-café så var det härligt att snacka minnen och framtid!
Vårda dina relationer, utan dem har du ett fattigt liv!

Visa ditt unika mervärde

En liten solskenshistoria från dagen.

Efter att ha hört Jim Rohn tala om att öka sitt värde på marknaden för att få mer betalt och växa yrkesmässigt och som person har jag funderat och funderat på vad jag skulle kunna göra för att stärka mina chanser på min nuvarande arbetsplats. Vilka kvalitéer har jag som ger ett mervärde? Vad är jag bra på? Vad intresserar mig?

Lägg där till att vår chef på arbetsdag nummer ett hade ett snack om hur man förhåller sig till sitt arbete, vilket kroppsspråk man har osv. Detta som jag faktiskt tänkt att jobba med full time i framtiden. Att vara en positiv influens för folk omkring sig, att göra det lilla extra, att leda och lyfta de andra i sitt liv!

Gissa om min hjärna plussade ihop ett och ett!

WOW!


Jag pumpade upp det mod jag behövde och gick fram till Stein som chefen heter och erbjöd helt enkelt min hjälp för att utveckla hela konceptet med kroppsspråk, jargong och ledarskap eftersom det är relativt färskt och outvecklat än så länge!
Jag bad inte om mer betalt, inga speciella förmåner. Jag vill bara ha erfarenheten och glädjen av att kunna förbättra arbetsplatsen.

Han skulle få en "golvarbetares" synvinkel och jag skulle få erfarenheten och glädjen att hjälpa.
Vi fann oss själva i en sk. "win-win-situation"!

Vi hade en givande och inspirerande diskussion varpå han skulle fundera över hur jag kunde inkluderas i processen.
Glad i hågen jobbade jag klart sista halvtimmen för dagen och var på väg hem när jag fick SMS från Manpower som meddelade att mitt kontrakt förlängts från sista oktober till 23e december!


Det var alltså inte svårare än så, jag hade visat att jag hade ett större värde än att bara kunna plocka böcker snabbt vilket gav respons direkt i form av en säkrad inkomst året ut. Vilket koncept!

Men det BÄSTA av allt är; Nu har jag FÅTT ett mervärde i jobbet, jag kan gå dit med ytterligare ett mål för dagen. Jag har med på några få minuter inkluderat MITT största intresse i mitt arbete!
Vad kan du tillföra till ditt arbete?
Vilka är dina största intressen?Följ ditt hjärta, våga vinna, agera och njut av stunden!

Rohn har tipsen


Om energi och glasögon

Sommaren är nu över, och de där varma dagarna med kortbyxor är förbi för detta året om man bor i norden som jag antar att de flesta av oss gör!

Men nu kommer en ny period med MASSA energi! Denna gång tappad i varianten som vi valt att kalla Höst. I många människors ögon en "tung period" men med minst lika mycket fördelar och feel good som alla andra årstider!


Hela vår verklighet avgörs helt på hur DU väljer att se din vardag och det som händer dig. Man kan se det som att välja glasögon att se världen genom. En veckodag, ett typ av väder, en tidpunkt på dagen, en händelse har inget värde i sig självt. Allt avgörs när DU väljer att ge det ett värde.


En sked kan vara både konkav och konvex.
Den enes avskedan kan vara den andres anställning.
Den enes bröd är den andres..... JA, ni fattar vinken!


Kolla bara på dessa underbara höstbilder! Kolla på FÄRGEXPLOSIONEN!

WOOOOOW!
Så min käre vän!

Vilka glasögon tar du på dig idag?

Happyness

Läste precis något väldigt sant ur Michael Neills "You can get what you want"


"Då och då i vårt sökande efter lycka är det bra att pausa, och bara vara lyckliga"


Så sant och så lätt, lycka och tillfredsställelse kommer INNIFRÅN, inte från någon ny pryl eller högre lön. Börja med att känna dig riktigt uppriktigt glad och tacksam för vad du har och vem du är och gå först då efter vad du vill ha! Om du gör saker för att bli lycklig, så gör du det helt enkelt i FEL ORDNING!För sanningen är den att:

"När vi är olyckliga vill vi ha lycka, och när vi är lyckliga vill vi ha vad vi vill ha!"


Så varför inte bara göra det rätt från början!

Nyårs-dead line

Var på ett seminarie i Göteborg för några veckor sen som några av er känner till. Robin Sharma som var talaren för dagen delade med sig av sin visdom, historier och tekniker för att ta nästa steg i sin personliga utveckling.

Tänkte bara snabbt dela med mig av en fråga som han ställde.


- Vad måste hända dessa sista månader på året för att de ska bli de tre bästa hittills i ditt liv? Yrkesmässigt, privat, spirituellt...You name it!


Och boy-oh-boy, om det öppnade dörrar! Som man frågar får man svar, och ställer man en fråga så kan man inte undgå att på något plan svara direkt!


*Ta dig tid redan idag. Sätt dig med papper och penna, fundera, skriv ner!
*Sätt upp mål för dig själv.
*Fundera på vilka vanor du behöver starta/sluta  med för att uppfylla detta.
*Vad kan du göra redan nu för att sätta fart mot målet?
Det är så kraftfullt att bestämma åt vilken riktning man är på väg. När du slutar vara höstlövet som fladdrar fram och tillbaka i vinden och bestämmer dig.

BOOM! Det här är det jag satsar på! Detta är min väg! Sen händer något, du börjar plötsligt göra smartare val, både medvetna och omedvetna, du lägger tid på saker som ger långsiktig njutning istället för att kolla på den där reprisen av "Fresh Prince in Bel Air" för 311 gången!
Du märker, ibland först i efterhand, att du tog några steg mot ditt utsatta mål, att du drog till dig den där boken du behöver läser eller träffade den där personen som gav dig ett tips eller telefonnummer.

Ta grepp om livet annars tar det grepp om dig!All the best!

Nuet, veckan, livet

Något slog mig under förra veckan när jag hörde folk längta och invänta helgen som att det vore livets stora skatt och det enda som väcker dem från vardagarna dvala.

Om du gått denna arbetsvecka och längtat efter helgen, har du då inte slösat bort fem dagar?Jag säger inte att man inte får njuta av att se fram emot något till helgen, en fest, en konsert, en middag med någon gammal vän osv osv...
MEN! Livets guldkorn är inte helgen, livet guldkorn är NU, varje sekund som går har du chansen att göra magnifik och helt underbar.
Det är varje litet möte med människor, det är solens värme eller regnets friskhet, det är att kunna hjälpa eller bli hjälpt, det är allt det du ger i varje sekund av din dag som är livets små guldkorn!
Vakna och sätt upp små mål för dagen, fråga dig själv; vilka bra saker som ska hända för dig idag? Vad är det allra bästa med denna dagen? Vad är riktigt, riktigt roligt idag?
Själv kör jag något som heter "Dagens 5". Fem små-mål som man skall uppfylla för att få ut max av sin dag, det behöver inte vara stora saker, träna, skriva en blogg, få fem personer att le, hitta 5 personer att hylla och liknande saker.
På en vecka har du redan uppfyllt 35 små mål, på en månad har du uppfyllt minst 150 mål på ett år har du uppfyllt 1825 (!) små mål!
Det ger dig inte bara ett bättre driv genom vardagen utan lär dig också processen i att sätta upp mål och slutföra dem, något som folk i allmänhet är ganska dåliga på! När sen kvällen kommer kan du gå tillbaka och ösa cred över dig själv! Och om du nu inte lyckades med alla din mål fråga dig själv vad du kan göra bättre nästa gång?


"When you lose, don't lose the lesson."- Dali Lama
Denna veckan har många av "dagens fem" handlat om flytten till denna mysiga lägenhet


Och gör du detta konsekvent under en månad så lovar jag dig, du kommer inte kunna se annat än möjligheter eftersom du tränat din hjärna att leta lösning istället för låsning!


Testa det hela bara, ge det en chans, om du efteråt tycker att det är bättre att få klaga och lägga över skulden på andra så kan du ju alltid gå tillbaka till det.
Så mina vänner, vad är riktigt, riktigt GÖTT med denna söndag?
Skriv en rad i komentarsfältet


Regnet och jag

Nytt boende, det fjärde på ett år faktiskt.
Kanske ska vara så nu, när man är ung menar jag. Något som på ytan kan verka runtflackande och aningen bohem-aktigt men som bara är en noga uträknad plan av vårt universum. Såg en gång Apples grundare Steven Jobs prata om att man kan se en röd linje genom åren man levt, bara att det är lite lurigt när man är mitt uppe i det hela.

Man får helt enkelt får gå ut i vardagen och göra sitt allra bästa, vara allt man kan vara och bara lita på, lita på att allt är precis som det skall och att ens egen kraft tar en dit man vill och att alla de människor man träffar på sitt runtflyttande återkommer senare i livet!Vaknade som sagt i denna nya lägenhet med regnet slående mot rutan. Jag finner det rogivande på något sätt, inte något att brådska upp till. Det är jag, min varma säng och denna glasruta som träffas av regnet. Rummet är inte stort, men det är perfekt, försöker få till min egen någon slags oas här inne.

Ett ställe där jag kan stänga dörren om mig och hitta ett lugn på en sekund, oavsett vad som hänt i vardagen så skall här vara en tillflyktsort. Lite som ett basläger för en klättrare som Robin Sharma så fint uttrycker det.


Så kan man ligga här och planera sin dag. Kaffe till frukosten? Umgänge under dagen? Städa i ordning i lägenheten? Kolla någon bra film? Läsa en riktigt bra bok?Finns så mycket bra man kan hitta på, men just nu är det jag och mina regndroppar. . .

RSS 2.0