Upplevelsen!

Nu en lite halvkomisk incident från arbetsdagen.                                                         image19Jobbar en märkligt man med oss (mig och Jensajensa), han går runt och pysslar med det mesta hela dagarna, utom just det han är där för att göra. Han gillar att rätta eller klaga på saker samt visa upp sina egna färdigheter.
Han är för dom flesta känd som "Finnen" pga. sitt finska ursprung.

Idag kom"Finnen"  till Jens och att han va tvungen att sätta om drygt 40 lappar, inget man gör i en handvändning. En dam från en närliggande arbetsstation kommer då fram och säger:
-Du sa´nte lyssna på den jävla idioten, han vet inget! Det går bra att ha kvar dom såhär!

Efter en stund kommer den snygga från kontoret för att försöka reda ut det hela. Dam nr.1 kommer återigen till oss, men nu är "Finnen" också där.
Efter någon minuts tjaffsande kommer så konversationen igång lite bättre.
-Lapparna kan sitta kvar såhär, lyssna inte på den idioten, jag tar det beslutet nu! ryter den arga damen.


Och det är då det kommer, vändningen, kontringen....-MEN SÄÄÄFTEN NOUUUU!


Var så full i skratt, trodde denna komentaren endast fanns i filmer eller serier där man gör narr av finnländare.
Men att i verkliga livet få se en äkta finne i ren vrede vråla ur sig något sådant rent spontan. Guldkorn.


Finnen hade gjort det igen
 Hellre Ökänd än Okänd!

Davve e klaaaar!

Ett litet scenario.
image18
Låt oss säga att det var IFK-match idag på Odenplan. Läktaren är fullsatt, fåglarna sjunger, laget i blå-vitt kanske leder med ett eller två mål, stämningen är allmänt god i IFK-lägret.
På den del av läktaren där de mest hängivna suportrarna finns står en man, medelålders. han heter Mats, han är min far. Under matchen får Mats ett infall;
 -Nu jävlar toppar vi stämningen! tänker han.
Hans förstfödde son har nämligen under dagen skrivit på ett nytt kontrakt med laget på planen. Han tar mod till sig, vinglar upp på staketet längst ner på läktaren. vänder sig om och tar i för fulla muggar:
-Davve e klaaaaaaar! vrålar han.
Planen går i lås, eurorisk festyra utbryter på Odensplan norra sektion. Det blir sambadans som får Rios karneval att blekna avsevärt. En sång bryter ut och till slut dånar hela Odenplan:

-ALLA HETER MATS I FASKÖPING! ALLA HETER MATS I FASKÖPING! ALLA HETER MATS I FASKÖPING!

Två år till, låt dom gå vår väg.

Back to it

image17


Yao, då var vi här igen..var ju ett tag sen någonting skrevs här....Jo men allt har varit bra,tackar som frågar. Har gjort sista passet på Autokaross för denna gången, alla som var inhyrda fick stämpla ut för sista gången i fredags. Så nu är det bara att dra vidare som det lilla industripatrasket man är och lära sig nya maskiner och lära känna nytt folk, vilket är trevligt!

Blev en blöt och mycket trevlig helg med "hejdåBjörnochEriknutarvinåraöl-kväll" på fredagen och revyfest på lördagen. Revypremiär följt av mat, dryck och dans på stadsteatern, mycket mycket trevligt!
Kul att se så många företagsledare förvandlas från stela, småpratande, visitkortsutbytande herrar till något förfriskade, vilt dansande goa gubbar.
Blir kul att träffa dem på stan sen, när dom tillbaka i sitt vanliga jag smånickar lite, medans jag ler och tänker:
"I knoooow you, you breakdancin' moootherfuuuckeeeeer you!"


Det var allt, och du! Ta av dig din TRUCKERKEPS!


Iblann vell en...
.. bah bôrt!

RSS 2.0