Thoughts become things!


Hockeyfilosofin

Tjooooooooff!

Så kom det bara till mig mitt under en arbetsplatsträff, hockeyfilosofin!

Va i heee... är det? Tänker du.

JO! Precis som i livet kommer det tillfällen i hockey, som verkar jättelånga men som är en väldigt kort del i en match/ett liv. Riktiga monstertacklingar, något som kommer upp så snabbt på dig att det känns som att du blir så väldigt liten.
Det jag kom ihåg från mitt ishockeyspelande var att när man tagit några tacklingar så lärde man sig efter ett tag att ta smällen mjukt, man lärde sig slappna av men ändå med en bra kontroll på musklerna.

Kan man inte göra så i livet?


Slappna av, ta några djupa andetag och få lite perspektiv på situation, snabbt utvärdera och sedan möta situaionen med en kontrollerad avslappning!

Om man däremot spännde sig så gjorde det riktigt ont. Man tenderade dessutom tänka mer på smärtan och själva smällen. Dessutom ökar risken för de långvariga skadorna enormt. Istället för att ta smällen på ett kontrollerat sätt och fortsätta spela matchen som det var tänkt, för att vinna!


Ta smällen mjukt och kontrollerat och vinn din match...ditt liv!<3


Dagens reflektion

Jag hade idag det underbara previlegiet att på arbetstid få gå undan en stund till en massös som kommer till jobbet två gånger i månaden. Med förväntansfulla steg gick jag iväg  för att få mig en timmes "må bra", mjuka upp och ladda om kroppen. Med avslappnande musik dovt spelandes och några tända ljus runt om i rummet knådades det sedan på för fulla muggar. Helheten i behandligen fick både kropp och själ av flyga iväg och när jag var klar hade jag nått en ny höjd av lugn och tacksamhet inför omvärlden.

Många underskattar nog det hela med att ta hand om sitt tempel, sitt hem, sin kropp. Men sanningen är enkel, en misskött kropp med dålig energi ger sämre tankar som leder till sämre handlande. Och sämre tankar leder i slutändan till en sämre kropp där stress och sjukdomar får härja fritt så står man där i en negativ spiral där livet är i kontroll i stället för att man själv sitter vid spakarna. Prova att ta en massage, det kan vara det bästa du upplevt på veckan.

Låt kropp och själ få en stunds avslappning


Att massösen och jag sedan hade ett underbart trevligt utbyte trots vår stora åldersskillnad leder mig in på dagens andra reflektion. Människor som du funkar sjukt bra tillsammans med finns överallt och kemin som infinner sig överskrider ålders, köns-och rasbarriärer. Så prata mer, ta kontakt, kanske möter du din nästa soul mate, bästa vän eller affärspartner i kön på ICA eller under en stunds massage. Eller är det tipset eller idén som kommer förändra ditt liv som ligger gömd i en ouppnad konversation?Lev nu väl


Att se det som det är

I mitt jobb pratar man med en hel del människor, unga och äldre, chefer och studerande, ja de flesta typer. Många av dom som man pratar med är i situationer som kan uppfattas som pressande och personerna i fråga beter sig därför en aning oartigt och kan beskylla och kritisera på olika sätt.

Något som jag känner hjäpt mig mycket, som jag har vuxit med och nästan haft lite roligt med är att inse faktumet att:

Det kommer av något annat och det är inte mig det är menat för

När man har denna inställning kan man istället vända på steken och se, hur trevlig kan jag vara i gengäld? Hur kan jag hjälpa denna människan vända sin negativa syn? Vad kan jag ge? Så länge man är försiktig och inte blir hånfull blir den lilla tävlingen i det hela något som sätter igång kreativiteten enormt!
En annan sida av detta är när man själv är irriterad, och börja svära i sitt inre åt någon. Att kunna komma bort från sig själv, få lite perspektiv och fråga, vad är jag egentligen arg på? Finns det något bra med denna situationen?
När man får perspektiv så lugnar man också ner sig, vilket kan spara både energi och relationer!
Det underlättar så att bli en människa som har kontroll över sina tankar och agerar istället för att reagerar i situationer.

Vill avsluta med att tipset om att hitta förebilder omkring sig, jag har det senaste fått hjälpa en man från Afrika, den tacksamheten och glädjen han visar upp och delar med sig av är något så energigivande så det är helt otroligt! En sån Go Gubbe man bara vill krama om!

RSS 2.0