Att ställa rätt frågor

Ibland kan det vara svårt att ge sig själv rätt energi och i rätt tillstånd. Man kan tänka att "nu ska jag tänka positivt" eller "jag ska vara pigg" men man lyckas ändå inte uppnå det stadiet man eftersträvar. Anledningen är att man bara tänker så rent intelektuellt och framkallar därför inte våra känslor!

Svaret på detta problem kan därför vara frågor!

 Kvalitén på ditt liv består i mångt och mycket av vad du matar dig själv med för frågor, är du en person som säger "varför händer det här mig?" eller kanske "varför klantar jag alltid till det?". Så pass lättledd är hjärnan att den automatiskt hittar en lösning. Du ger den inte något spelrum, du konstaterar redan i frågan att du är klantig, trött osv...

Fråga istället frågorna vars svar du vill ha!

 Om något går emot, fråga dig själv;
Vad är positivt med situationen?
Vad kan jag lära mig av situationen?

När du vaknar på morgonen, fråga dig själv;
Hur vill jag må idag?
Hur vill jag vara och bete mig mot andra människor?
Vad är jag tacksam för i mitt liv just nu?
Vilka älskar mig/älskar jag i mitt liv just nu?


"He who asks questions, cannot avoid the answers"
Kamerunskt ordspråkOm du fortfarande har svårt att hitta rätt sinnesstämning gå vidare med att fråga tex. "Om jag skulle känna mig fullständigt energifylld, hur skulle det kännas då?"

Det fina är att det funkar i varje aspekt av livet, frågor, frågor, frågor.... Imorse försov jag mig över en timma, på några sekunder hade jag vänt hela situationen....och vet ni, denna dagen blev med facit i hand riktigt riktigt bra!


small changes, incredible results


Låt dig Sharmas


RSS 2.0