Mini Adventure

Idén Mini Adventure är tagen från Robin Sharma och går ut på att man någon gång i veckan ska pressa sig och göra något som ligger utanför ens egen trygghetszon, något som man inte gjort förr. Idag var jag på mitt första power yoga-pass. Det visade sig vara precis så uppiggande och avslappnande som jag hade förväntat mig!

När man sen var på väg från gymmet flöt man riktigt fram, de stretchande övningar och den djupa andningen ger så mycket energi! Jag rekomenderar det för alla som har möjlighet. Ett perfekt komplement för övrig träning, då man ökar rörlighet, kroppskännedom och koncentrationsförmåga!
För min del blir det nytt pass redan imorgon!Balansen på uppåtgående

Ett steg närmare ett full balans i stockholmsvardagen. Var med sambon John idag och skrev in oss på gymmet World Class vid Alviks strand. Känns skönt att komma igång igen efter några träningslösa veckor sedan flytten. Mind, body, soul tycker jag är något man ska försöka att förbättra varje dag, månad och år. 
 
Efter äventyr och nya upplevelser var dag i huvudstaden och jobbet på dagiset med alla nya människor det innebär har så sinne och själ fått sin dos. Träningskortet skall så fylla det kroppsliga behovet och förhoppningsvis blir det en energikick iochmed allt adrenalin och alla de endorfiner som frigörs.Att sedan gymmet ligger med utsikt över mälaren och att bastu finns gör inte det hela sämre.


"Låt mig verka medan dagen brinner"


en vecka har gått

Efter en riktigt rolig helg med gäster från Falköping och Oslo sitter de tre musketörerna åter i sin soffa i Äppelviken, Bromma. En vecka har flugit förbi i en grymt hög fart. Sedan förra veckan har jag hunnit blixt-vikariera på skolan som ligger precis här bredvid och börja det inplanerade vikariatet på dagiset...

Barn är ju förövrigt så underbart godtrogna och öppensinnade. Samtidigt finns ju avsidan där total girighet och egocentriska handlingar dominerar. Men att med öppna armar springa mot en, på snudd till, främling med ett leende från öra till öra utan tvekan visar hur god och älskande människan är innan det sociala spelet börjar och man kläs med glasögon som verkligheten  ska filtreras genom för att man ska passa in så väl som möjligt!


Get an education, watch´em kids laugh and play


Äppelviken

Heeelo fellas!
Nu sitter jag och Fidde i vår sköna soffa här i Äppelviken, Bromma. Rummen är fördelade och livet börjar väl falla mer och mer på plats! Nu ska jag ut och plocka ett jobb så kommer detta bli kanuuuuuun!

                                                  Ikväll vart det mys med Filip&Fredrik på TVn och Ben&Jerrys-glass i munnen för BrommaPojkarna,
Fredda, Jonnte och Jag


 


Låta FT bestämma?

Sitter här efter en god frukost med en kopp kaffe och Falköpings Tidning. Hoppar som vanligt lite i den, läser lite extra noga på sporten och tar sedan fram serierna. Bredvid serierna är "Horoskåpet", idag stog det
"Du mår bra idag! De som befinner sig i arbetslivet kommer mycket bra överrens med kollegor" - Jaha! Tackar tackar, idag får jag må bra...Puuh, tur att horoskåpet lät mig må bra idag!Vet inte hur många som på riktigt tror på det där horoskåpet, men känns det inte lite oansvarigt att lägga sig själv och alla sina tillstånd i händerna på något skäggig gubbe med massa öronvax på kinden som ägnat sitt liv åt att kolla på stjärnorna istället för på de varelser vars liv han vill vägleda?


Och om det nu är folk som maniskt läser och följer horoskåp, kan inte denne skäggfarbror skriva saker som folk får en push av, den där lilla extra energin att agera under vardagen. För det är det som gör skillnaden i din vardag och i förlängningen i ditt liv.
Vilket tillstånd har du? Något som hjälper dig, eller något som skälper dig?


Ska man ta till sig något ur sin morgontidning som start på en bra, kreativ, positiv dag....

...läs då serierna och börja dagen med ett gott skratt!

Rise and shine

Inspirerad av Herr Lidén tog jag mig imorse i kragen, ställde klockan och tog en morgonpromenad. I öronen hade jag en föreläsning om personlig utveckling, positivt tänkande och att ta fullt ansvar för sitt liv.
En sväng upp på berget med morgonsolen som värmde gav en riktigt bra start på dagen. Tror man underskattar vikten  av en bra start i många fall.

Men tänk på det, hur ska du kunna hålla en genuint god, trevlig ton mot medmänniskor när vardagens stress tränger på om du inte ens har börjat prata med dig själv och rett ut dina inre frågor?


Ett hett tips för den som vill komma till klarhet med sina frågor och funderingar är att föra dagbok eller en "succes book" i vilken man fyller med tankar, citat, drömmar osv. osv.....
Dagens andra tips är att kolla in böcker och föreläsning om kroppsspråk, sjukt intressant att börja läsa folk runt omkring när man väl har börjat lära sig grunderna om handrörelser, ögon som talar, dolda tecken på nervositet, lögner och folk som försöker inta en mer maktfull position!Have a good one!


BrommaPojkarna

Namnet på ett fotbollslag i Stockholm tänker ni!
Johnny Rocker, Freaky Fredda och Dave tänker jag!Just precis, blev klart med en lägenhet igår. En enormt stor lättnad får jag allt lov att säga, även om det hade varit mysigt med några nätter till på Karls soffa så föredrar man ju ändå något eget!
Var på visning i fredags morse med Fidde och allt verkade ju bra så vi sa till den mycket avslappnade ägaren att, vi tar den om vi får den!
Efter ett par samtal till den avslappnade ägaren så verkade det som om han fatta vilka reko grabbar som ville hyra lägenheten och sa:
-Ne men fan vi kör på dä! Ni verkar ju va schyssta grabbar lixom så ni får´en!
Den avslappnade ägaren
fick då ett...
-Faaan va gôôôtt!
.. i örat och efter några mindre detaljer så var det muntliga avtalet klart!
För att då dra några qoutes till texten så väljer jag dessa två.
"Succes is a doing!"

Du kan sitta och tänka, filura och säga till dig själv jag ska, jag ska , jag ska. Men innan du faktiskt börjat agera och göra något så kommer ingenting hända och du kommer fastna i stadiet "dream land"

"Finding is reserved for the searchers"
Du kan sitta och tänka, filura och säga till dig själv, jag behöver, jag behöver, jag behöver. Men livet ger inte inte dom som behöver något, livet ger dom som söker något!bättre update lovas.


RSS 2.0