Morgonmotion

Sitter efter morgonträning och frukost och har den där goa känslan i kroppen. Känslan av att vara lugn och alert på samma gång. Att det är klipp i kroppen. Friskhet och vitalitet är ord som dyker upp också.


"Antingen lägger du tid idag på att träna eller så lägger du tid på att vara sjuk i framtiden"
Detta citat är jag något jag tror på, kolla omkring dig. Vilka är de personer som har mest energi och håller sig friska i en större utsträckning?

Finns det ett samband mellan de som har den där ständigt höga energinivån och hur mycket de rör på sig? Inte bara ren styrketräning utan allt, gång, skidåkning, simning, pulka-race? Vårt samhälle har inte samma nivå av fysisk aktivitet i jobben idag som för 100 år sen, så vi bör aktiviera oss på andra sätt!För egen del tycker jag dessutom kreativiteten och inspirationen flödar bättre efter jag har tränat (detta inlägg är ett bra bevis på det). När blodet börjar cirkulera bättre och andningen går djupare och djupare ner mot magen så ger vi vår fantastiska kropp just den näring den primärt behöver. Syre. Och när vi andas bättre, ja då tänker vi bättre!


Och det är då här jag plockar fram en klassiker på bloggen:

"Motion creates emotion"


Så med detta vill jag ödmjukast uppmana du som läser detta. Om du vill må bättre, börja röra dig bättre!
Stay Great

En klagofri värld

Fick för några dagar sen en utmaning av min vän Tobias Qvist som med all säkerhet kommer förändra livet för mig och för alla andra som antar denna chans till ökad medvetenhet i hur man pratar och därmed kommer märka ökad energi, glädje, friskhet och bättre relationer.Utmaningen kallas AComplaintFreeWorld.org och innebär helt enkelt att man under 21 dagar inte ska klaga, gnälla eller kritisera. För att konkretisera konceptet så använder man sig av det armband som man kan beställa på grundarnas hemsida (det funkar lika bra med ett gummiband eller annat armband). Om man kommer på sig själv med att klaga så byter man arm på armbandet och börjar räkna om dagarna!


Detta är en process som tar i snitt 4-8 månader att klara av. Anledningen till att det är just 21 dagar är att det antalet sägs vara den magiska gräns som krävs för att skapa en ny rutin.


Jag har redan på 3 dagar fått byta arm flera gånger och jag märker i takt med det att medvetenheten ökar i hur jag talar och vad jag låter passera mina läppar. En hel del av det vi säger är rent onödigt att yttra kan ses som ljudlig förorening!
Kan detta vara något som skulle kunna ge dig ökat välmående?

All den tid som klagandet stjäl från din vardag, skulle du kunna göra något bättre med den?

Jag vet att det kommer göra just detta för mig!Stay Great
2010

Vi står snart inför ett nytt år och när raketerna skjuts iväg mot skyn och champagneglasen höjs till ljudet av "GOTT NYTT ÅR!" så har vi vanan av att avlägga s.k. nyårslöften som för de flesta innebär att man försöker förbättra sig på något sätt, ta nya steg och sluta med oönskade vanor!


Det jag ödmjukast vill fråga er om det kan vara en fördel på att lägga en stund redan nu på att planera nyårslöften och de stegen du vill ta 2010?


Bara genom att sätta sig ner och skriva mål och framtidsplaner så är man igång, man har fått igång det där momentumet som är så viktigt för att få ett flyt i processen och att ta de där första steget i rask takt!

Bara genom att sätta sig ner och bestämma vart du vill och hur du vill vara så är du så oändligt mycket närmare målet än om du låter det bli som det blir och lite har en suddig bild av vad du eventuellt skulle vilja göra i framtiden.


"Clarity is Power"Bara genom att lyfta upp dina inre önskningar till en mer medveten nivå så kommer du se möjligheter att uppfylla dessa. Det är nästan som att man obesvärat dras mot det, man med tillräcklig klarhet, har skrivit ner!Var en av de smarta, förebyggande människor som ger sig själv gåvan av någon eller några timmar för att drömma, för att höja standarden för sig själv och bli mer i oss själva!

Stay Great

Söndagstips

Vill inför kommande arbetsvecka dela med mig av något jag läste om i eftermiddags. Det hela grundar sig behandlingsteorin NLP (Neuro Linguistic Programing).

När vi ska göra något, när vi tänker på en viss person så representeras detta med bilder i vår hjärna. Det bilderna visar blir sen vår uppfattning om hur verkligheten är även fast det egentligen kan vara något helt annat pga. att vi bara kan ta upp en minimal del av allt som sker omkring oss.

Vi har alltså förmågan att vara regissörer till våra egna filmer i hjärnan, det många tyvärr inte inser är vikten av att skapa filmerna så att de spelar till vår fördel!


Och här i ligger då dagens tips.Säg att du ska städa hemma, bilderna av allt dam, alla saker som ligger framme och oredan gör att energin störtar. Stäng då ögonen och se de här bilderna bli mindre och mindre, till slut så små att inte är större än fönstret på en mobilteleon, dra ner ljusstyrkan på bilden, gör den grå och och suddig.

Känslan av orkeslöshet har med all säkerhet nu minskat och det finns nu utrymme för nya bilder.


Se en bild av ett helt rent hem, en diskbänk som blänker, alla saker på sin plats, du kan nästan känna lukten av renhet.  Gå vidare med att göra denna bild STOR, LÄCKER, FÄRGRIK, vrid upp ljusstyrkan. Kliv in i bilden och gör den till 3D, kolla dig omkring och känn den underbara känslan av ett rent hem.


Om du nu jämför på en skala 1 till 10, är motivationen högre, är du piggare och gladare?
Fungerar detta bara till städning?

SJÄLVKLART INTE!Använd tekniken för att sänka intensiteten i negativa känslor och öka intensitet för positiva känslor och se vilka fantastiska resultat det ger i livets alla situationer!Stay GREAT!

Se dig om

Jag har den senaste veckan varit lite ur slag.  Jag har kommit lite från mina mål, inte varit lika brinnande för det jag har satt upp som mål och det jag i framtiden vill jobba med. Men denna känsla av att stagnera  har också serverat mig en god läxa.

Prata med folk som triggar igång dig!

Som Robin Sharma säger "Spend time with people who´s life you wanna be living". Lägg märke till vilka som får dig i det där inspirerade tillståndet. Prata med dom om deras nuvarande drömmar, projekt och bolla idéer med dom. Ge varandra ny energi och ny vind i seglen!


Börja se lösning istället för låsning!I den tid vi lever i har vi ju dessutom den underbara fördelen av chater, mail, skype som fungerar lika bra som face2face!


Det är tillsammans vi når mest!


Stay Great


RSS 2.0