Det man kan ta på

Vi satt igår ett gäng och tog några glas vin, någon whiskey och kom in i ett djupt mode av sällan skådat slag. Det kognitiva tänkandet fann inget slut verkade det som. Till slut satt vi hur som helst och bedömde varandras kvalitéer och intelektuella färdigheter.

Vi hade naturligtvis alla olika typer av smarthet, och kom fram till att det är när det kommer till hårda fakta som det visar sig klarast. Om man kan alla kungar från 1800-talet eller kan räkna multiplikationstabellen då visar sig ju kunskapen på ett väldigt konkret sätt. Men när man kommer till dessa luddiga sociala kompetenser, då får man det inte lika svart på vitt. Istället är det med en känsla, en energi man bara vet är där.


Det va dessa fina grabbar som föll(a) in i trans igår.
Något som jag funderat en tid på är följande.

En person som har en matematisk smarthet, Kalle,  ser sin egen smarthet och tror att det är den enda typen. Kalle ser därmed inte personen med social kompetensens, Nisses, smarthet. Kalle vet att Nisse har en hög social kompetens men ser det inte som smarthet.
 Nisse däremot ser också han Kalles smarthet, men han förstår att intelegens kan ta sig olika former och förstår sin egen förmåga. Nisse har alltså ett bredare perspektiv.

Kan detta stämma?
Tänk till och komentera-mera

En Oas för dig

Sitter nu i fars diván på Rälsbussgata i Falköping, eller hemmavé som man säger här på slätten. Lustigt när man kommer hem till hemstaden oavsett om det är efter en månad eller ett år sen sist. Efter bara en liten stund känns det som att man aldrig varit borta. En slags trygghet förstås, även om det killar lite mer att vara i en stad som är av det större slaget.


Vidare inser jag mer och mer vikten av att jag har något som jag kan ha som min vrå, min egen oas om du så vill. Där jag efter dagens jobb, interagerande med andra människor bara kan luta mig tillbaka och hitta ett lugn. Att bygga upp ett sådant rum får helt enkelt bli dagens tips, fyll det med saker, energier och folk och lämna det du helst slipper utanför dörren. Till slut har du en så stark feel good-energi i rummet att du direkt kan släppa de eventuella vardagligheterna som tynger ner dig.
 De flesta har säkerligen ett sådant uttrymme redan nu utan att riktigt tänka på det...anyways, bara ett tips. 
Bjuder på en gammal bild från Camp Nou, BarcelonaAtt få stenen i rullning...

Hej hopp!

En sak som idag kommit till mig under dagen är att man så många gånger fastnar innan"steg ett" för att man inte orkar, för att man inte finner kreativitet, energi och glädje att ta tag i diverse aktiviteter. 


Imorse var jag verkligen inte någon virvelvind första timmarna, och då var jag ändå inte "uppe med tuppen". Jag kände att tafattheten låg tung över mig och att ens ta sig frukost verkade som ett projekt. Till slut slog det mig att det faktiskt bara är så fram till man börjat göra saker. Och vips, så hade jag på några timmar hunnit träna, laga och äta lunch, betala räkningar, städa och åka till jobbet. Och eftersom man redan var igång med ett effektivt tänk så tog jag mig tid på tunnelbanan att läsa lite ur Anthony Kiedis självbiografi, som jag varmt rekomenderar. (Tack Martin för den julklappen).

Samma hände precis nu innan jag kom igång med detta inlägg, man står och stampar och får inte mycket gjort, men när jag väl började skriva så gick det av bara farten. Man hittar nya idéer, tankesätt och infallsvinklar.


Det hela handlar om "the power of momentum", att du efter ha börjat med en sak plötsligt har tre, fyra bollar i luften som kommit till dig av bara farten. Du effektiviserar din vardag, finner helt plötsligt massa tid och framförallt energi.
  Intressant att man när man inte gör något energikrävande inte finner någon energi att agera. Medans man när man är igång tycks klara mer och mer saker.
Bjuder på en liten bild i njutandets tecken. Korfu-08


RSS 2.0