Vilket kvitto

Ibland blir man bara underbart glatt överraskad när man inser hur uppskattat det vart att ge folk hjälp.

Idag var ett av de tillfällena. Jag gjorde min sista arbetsdag på Lärgården och fick därav både ge och mottaga många artighetsfraser om hur trevligt det vart att jobba med och lära känna varandra av sina kollegor, vilket det naturligtvis varit även om det hör lika mycket till god ton.
 
Men så precis när jag skulle gå hem så kom några elever ur SAS BAS B, en svenskakurs på grundskolenivå, med sig hade de en helt underbar bukett blommor. De tackade och tackade, och kramade och tackade lite till. Det har inte alltid varit helt lätt att hjälpa och att hjälpas rent språkligt, men ödmjukheten och vänligheten för varandra har alltid funnits där.

- WOW! tänkte jag.

Man glömmer så lätt hur mycket man faktiskt kan göra för andra med bara lite glada ögon och ett hjälpande uppsåt. Och det fina är ju dessutom att man får så mycket tillbaka, vilket blev glasklart idag.

"Livet är så vist inrättat att ingen på allvar kan försöka hjälpa en annan människa utan att hjälpa sig själv"
Ralph Waldo Emerson


*Så kom ihåg att vara "the go to guy/girl", var den som faktiskt gör de där 10 % extra, den som lägger en minut till!

*Och minst lika viktigt, när du har blivit hjälpt och du känner dig bra behandlad, ge cred! Berätta för vad personen har gjort för dig! Ge honom eller henne energi att ge än mer nästa gång!


fridens...

You HAVE to watch this!

I save my words, just watch the whole thing!This guy gives u perspective

Just sit back, laugh and think about how damn right he is!Var möte, en chans att lära sig

Lära sig något nytt, något om sig själv eller kanske lära känna någon ny vän! Så vänd inte chanserna ryggen.

tips1 -  Fråga dig själv, vad kan jag ge? Ett leende, ett handtag osv osv...
tips2 - Vad kan jag lära mig? "Varje situation är en chans lära sig läxorna du absolut behöver lära dig"

En skön söndag som denna..

kan det ju vara trevligt att slappna av till lite skön musik.... och bilder


Orka tänka ett steg till

Många gånger finner man sig i situationer där man blir irriterad på något eller någon. Att bara "go with the flow" är det enklaste och därmed också det lataste man kan göra.

Se det ur en an synvinkel, ändra perspektiv. Orka ta jobbet runt ditt förslappade sinnes brant och kom till något som kallas verkligheten!Exempel:Du känner dig stressad och försöker så gott det går komma fram genom det komunala nätverket. Framför dig går en dam sakta sakta fram.
- Jag kommer sätta en spark rakt mellan fjärde och femte kotan och springa över hennes förlamade kropp, tänker du först.
  Innan du inser att det hela kanske har något med dig att göra, att du kanske skulle gått hemifrån tre minuter tidigare, att du kanske
kunde skippat att se den där sista reklamen på tvn innan du gick.
Det är så viktigt att komma ihåg att världen faktiskt inte alltid är som vi ser den. Det vi ser färgas alltid av våra tankar och sinneslag. När du börjar bena ut det hela så kommer du se världen som den verkligen är och det man inser är ofta hur löjlig man vart i förstaläget som irriterade sig!beslutens kraft och trygghetszoner

Promenerade för andra dagen runt på Södermalm efter jobbet. Tänkte att eftersom man nu bott här i drygt ett halvår så kunde det vara på tiden att se sig om. Jag kom iallafall fram till två saker under denna genomsnittsvenskens Robinson Cruise-färd.


Jag bestämde mig i förrgår för att se mig omkring mer i staden i fortsättningen. Så igår efter jobbet så tänkte jag att jag skulle gå en sväng för att få lite "frisk" Stockholmsluft och att jag skulle hjälpa mitt lag i den stegtävling vi har på jobbet. Att jag skulle se mig om var inte det primära det kom lixom som ett pluss i kanten utan att jag hade tänkt på det.
  Det verkar som att hjärnan tar dig dit du vill, även fast du inte aktivt tänker på det jämt. Som att man öppnar en intelektuell dörr för dig själv som ditt undermedvetna kan ta dig genom.Det andra är att jag, under dagens spatserande insåg det kittlande i att se nya saker, att testa nya vägar och att bryta sig loss från den trygghetszon som man så lätt hamnar i. Så många gånger har jag tagit gröna linjen hem från jobbet, åkt till gymmet, pissat och gått och lagt mig i stort sett. Varför har jag missunnat mig själv denna charmiga stadsdel så många dagar?
  Detta gäller förståss i alla aspekter av livet, ekonomi, träning, kärlek mm. mm....

Uppmanar här med alla som läser att testa något nytt, något lite skrämmande. Lägg era vanor under luppen redan nu och fundera på om du inte gått på rutin lite för länge nu, fundera även på om du begrännsar ert liv och er utveckling!?


Avslutar med en underbar kväll i Grekland, fångad och behandlad av Adam

Fake it til' you make it

Säg att du har en dålig dag, säg att skorna blir genomsura efter tre steg genom ytterdörren på morgonen, du kanske har en bad hair day och enda roll-onen som du hade hemma var Axe Africa. Det är kort och gott ÖKEN! Ponera sedan att du är som jag och tänker, jag vinner fan ingenting på denna sinnesstämningen och vill vända denna djävulens fridag till något bra, och se lösning istället för låsning!Då kommer här David med dagens tips:
Fake it til' you make it!Du vill kanske komma instudsandes på jobbet, göra high fives och dra fräckisar. Börja då att beté dig som att det redan var sant. Gå med rak rygg, öka stegtakten, kolla upp mot himlen med stora, glada ögon och le. Tvinga fram det om du så måste, men le. Dina muskler kommer nu att via nerver och med biokemiska reaktioner lura hjärnan och innan du vet ordet av......

....SWOOOOSCH! Så är du där!  Du kan nu gå ut i vardagen och göra världen lite bättre, för dig och för din nästa!
Vi tar en...

...Favorit i repris. Hade denna inlagd på ipoden märkte jag idag och visst fan berör den!
Gåshud - Check!


Filmdags, se, njut, tänk, gör!


Lika som bären

Vi har sovit vägg-i-vägg i ett halvårs tid. Har alltid vetat att det vart något med honom. Har inte kunnat sätta fingret på vad det har varit men det har legat där, gnagande, irriterande.

Så igår, medans han stog i köket med sina pankakor lossnade det.

SKROT-NISSES POLARE! JOHN ÄR TAMIGFAN SKROT-NISSES POLARE!


Rent utseendemässigt kanske det inte är on the spot, där är faktiskt Daniel Westling ett bättre alternativ, men i sättet. Även  en simpel sak som just att steka pannkakor gör John till en vetenskap, ett innerligt mekande och meckande. Han funderar, mäter, grubblar, och hade han haft en gubbpipa hade han säkerligen smackat lite på den också.


And the mind will take you there!

För er som sett The Secret så är begreppet "law of attraction" ingen nyhet. Det hela bygger på teorin om att man  drar till sig vad som helst i livet, likt en magnet, bra och dåligt, stort och smått.  Och detta med sin tankes kraft och genom att känna hur du verkligen uppnår det du vill redan innan det händer.

Detta är något jag funderat och brukat under en tid och denna morgon var inget undantag. Bestämde redan vid 6-snåret att jag innan jag somnar ikväll ska ha berört någon eller några, gjort den riktigt glad, vara trött men nöjd efter en aktiv dag och se fram mot nästa dygn!

Och inte hade väl klockan slagit förmiddagskaffe innan jag fick höra det:
- Du är en ängel!

Arbetsdagen flöt sedan på högeffektivt, inte på något jobbigt sätt utan mer inspirerande och lättsamt. Efter promenad hem genom ett soligt Stockholm, ett nystädat kök så börjar denna dag ta mer och mer formen av det jag ville att den skulle bli!


Summan av kardemumman är denna, DU bestämmer hur din dag kommer utveckla sig, för det bättre eller sämre. Inte mor, inte far, inte den sura tågkonduktören eller stressade kassörskan men, DU, DU  DU  DU!

Passar här på att verkligen rekomendera The Secret.Att göra en "dagens"

Ola, den kramgode nallebjörnen, och jag knallade mot t-banan för att åka hemåt Alvik när jag ser en skylt ligga vält utanför ett café. Den kan jag väl vara hjälpsam och ta upp åt de hårt slitande latte-makerskerna tänkte jag samtidigt som jag lite skämtsamt sa:

- Kolla nu Ola när jag gör dagens goda gärning!

En latte-makerska var då på väg ut för att ta upp den och tackade för tjänsten.

-Se! Nu gjorde jag hennes dag, och hon kan återigen ställa sitt hopp till mänskligheten, fortsatte jag på samma skämtsama sätt.
Ola får då något smått filosofiskt i rösten och säger:
-Jo men jag tror fan på det där med "dagens"!
Så berättade han om hur han gett en uteliggare en näve mynt, hur glad denna gatans herre hade blivit och hur glad han själv blivit!Och visst har han rätt, det är bannemig något att tro på! Det fina är att man vill ju hela tiden överträffa sig själv och göra mer och mer. Man ger mer glädje, och får mer glädje som ger energi att göra än mer saker.
Så när du sitter där på din kammare, med din kopp chai-te och myspläd kan du fundera på vad din "dagens" var.


Nå?

Vad var din "dagens"?


Ola ger John en "dagens" i form av ryggknäckning. Vilken givare!

Så uttrycks manlig kärlek

Nu skrivs det igen för fulla muggar, eller iaf för någon kaffehalva.

Sitter nu och bevittnar när John och Fidde sparrar mot varandra framför mina ögon. Dom brukar göra det ibland, denna gången började det med att Fidde sparkade John några gånger i ryggen. John går då bananaz och riktar en, som han säger "kontrollerad" spark, mot herr Carlssons huvud medans han sånär faller in i bokhyllan.

Dom pustar och frustar, dom bankar och bonkar. John gnäller att han måste stretcha varpå Fredrik mystjuter:

-Hihi JA! Vi stretchar, sen slåss vi!

Ibland hör jag dom innifrån mitt rum,  först smäller det lite runtom om i lägenheten, den sk. "jagningsfasen", sen kommer det ett smattrande utan dess like när deras hud smäller mot varandra (eftersom man alltid slåss i bar överkropp...minst), den sk "röda handen-fasen" för att sedan avslutas med ett kvidande, lågt och länge. Vid det här laget börjar jag bli lite nyfiken och går således ut för att kika lite. Ofta hänger då en rödflammig Fredrik runt ett än mer rödflammig Johns nacke.

Så står man där, ska man hoppa in och ta några grepp i den mysiga grabbleken?
Det kliar lite i fingrarna av adrenalinet som pumpas för att göra kroppen redo för strid.
Naaah, bäst att låta grabbarna vara, leka färdigt, låta barnasinnet fröjdas i denna manliga form av närhet som på damers vis kanske hade tagit sig uttryck i en kram. Men så gör inte vi...

....Inte jag och mina grabbar
RSS 2.0