Evening Power Questions

Skrev tidigare om de sju morgonfrågorna som fungerar så fantastiskt kraftfullt för att hamna i ett bra tillstånd direkt på morgonen och därmed hjälper dig under hela din dag!

Nu kommer här tre stycken frågor som också ger massa energi, mer självinsikt och som gör att du får mer utav din dag.1. Vad har jag gett idag? På vilket sätt har jag varit en givare?

2. Vad har jag lärt mig idag?

3. Hur har dagen ökat kvaliteten på mitt liv eller hur kan jag använda denna dagen som en investering i min framtid?Sätt dig med papper och penna, skriv ner alla de svar som ploppar upp i huvudet, känn hur du växer och mår bättre och bättre när du inser att..

- Du har bidragit för att förgylla andras dagar
- Du har lärt dig massa nya saker, tekniker, ord, låttexter, trixa till 14 (vad vet jag?)
- Du har tagit ytterligare steg för att höja ditt värde på vardagen och ta dig mot dina framtida mål!
Återigen, "Success is a doing", prova det redan ikväll!
Lägg märke till hur mycket nöjdare ni somnar
Och lägg märke till att ni imorgon tycks vara piggare och mer motiverad än vanligt!Stay Great!

Hahaha vilka underbara killar!

Fantastiskt exempel på vad man kan ge och hur man kan höja värdet på andra människors vardag!

Kickstart my heart, brain and energy

Eftersom jag är av uppgfattningen att livet får det värde vi ger det och att det vi fokuserar på, blir vår bild av verkligheten har jag har under den senaste veckan anammat något jag plockat rakt av  från Tony Robbins. Han är en man av sann energi och kärlek till livet, så jag tänkte att det är dumt att uppfinna hjulet en andra gång!

 


 

Han kallar det sina "Morning Power Questions", och de är följande:

1.Vad är jag glad över i mitt liv nu?

- Vad med det gör mig glad? Hur får det mig att känna?

2.Vad är jag upphetsad över i mitt liv nu?

-Vad med det gör mig upphetsad? Hur får det mig att känna?

3.Vad är jag stolt över i mitt liv nu?

-Vad med det gör mig stolt? Hur får det mig att känna?

4.Vad är jag tacksam över i mitt liv nu?

-Vad med det gör mig tacksam? Hur får det mig att känna?

5.Vad njuter jag mest av i mitt liv nu?

-Vad med det njuter jag mest av? Hur får det mig att känna?

6.Vad är jag fast besluten att göra i mitt liv nu?

-Vad med det är jag fast besluten över ? Hur får det mig att känna?

7.Vilka älskar jag/Vilka älskar mig

-Vad är det som gör mig älskande? Hur får det mig att känna?

 

 


 

 

 

 

Jag kan inte beskriva vilken energikälla detta är, man sitter och skiner som en sol i slutet av de här frågorna. De har bokstavligen förgyllt mina dagar i och med att jag från stund ett hamnat i ett tillstånd där lycka och energi kommer innifrån och jag behöver inte vänta på yttre faktrorer för att må bra! Detta resulterar i att saker går min väg och jag också är kapabel att i större utsträckning ge andra energi och hjälp!

 

När vi lär oss att utvärdera livet på ett kraftgivande sätt kan ALLT bli till guld!

 

Men lita inte bara på att det jag skriver är sant...

PRÖVA DET!


Fruk(t)ost

Ville bara dela med mig av min frukost denna torsdag

Apelsin, äpple, banan, blodgrape, avokado och ett glas med örtblandning från Friway!
Energi som är lätt för kroppen att ta upp och rikt på vätska.

Man känner sig piggare och friskare bara av att kolla på det!


SKRATTA OCH Lev LÄNGRE!

"Ett skratt förlänger livet" brukar det ju heta, och min underbara bror, som även tagit bilden nedan, berättade igår att han hade läst i en undersökning att:
Optimister kan leva upp till sju år i snitt längre än andra människor!En liten skiftning var dag i syn på sin vardag, en liten skiftning var dag i att se lösning istället för låsning kan alltså ge dig i SNITT sju år mer än en människa med pessimistisk inställning! Bli riktigt duktig på att se möjligheter och oroa dig mindre så kanske du får 15 år extra, vad vet jag!
Ibland tror jag att vi är negativa av ren lathet, det är helt enkelt så mycket lättare att se det negativa och tycka synd om sig själv än att söka möjligheter, nya vägar och livets små guldkorn!


Jag uppmanar ödmjukast alla att vara en av de modiga själar som orkar leta, orkar fortsätta fast det ser mörkt ut att sprida ljus! Var en av de som föregår med extraordinärt exempel och representerar MÖJLIGHETER!


Stay Great


tidsreflektion

Jag sitter på Café Marhabas loftvåning  någonstans i centrala Oslo och ägnar några väl investerade timmar åt mig själv. Något som jag uppskattar mer och mer.  Vi rycks så lätt med i det som alla andra gör, vi lever så lätt andra personers drömmar, vi ägnar så lätt tid åt sådant som i det långa loppet inte kommer ta oss till en destination vi vill komma till. Men det är kritiskt att komma ihåg att ALLT vi gör på daglig basis sätter oss i en riktning någonstans och faktum är, som Jim Rohn så väl uttryckte det;

"Om tio år kommer du alldeles säkert anlända, frågan är VART?"

 

 

Det är så lätt att bli lat i sin planering, att inte värdesätta de få minuters planering, drömmande och lärande som kommer resultera i en rad handlingar som till slut kommer resultera i ditt slutgiltliga öde!

 

Den goda nyheten är att det är lika LÄTT att faktiskt ta en stund innan varje vecka och några minuter varje morgon för att sätta sig i rätt riktning. Någonting jag insett mer och mer under den senaste tiden är att;

Om du inte planerar din tid, så kommer någon annan planera den åt dig. Och vad planerar de andra åt dig? - Inte mycket!

 

Jag säger inte för den sakens skull att vi ska säga upp all kontakt med omvärlden och glömma alla våra fantastiska vänner, jag säger bara att jag tycker det är viktigt att lägga stor vikt och kvalitativ tid på saker som i det långa loppet kommer ge oss ultimat lycka och välfärd. Och sen prioritera bland de "tysta dödarna" som man skulle kunna kalla alla dessa serier och tv-program som vi lägger timmar av våra liv på som vi aldrig får tillbaka. Vi bör helt enkelt vara mer smarta i hur vi använder vår tid!

 

En stor fördel som jag upplevt är att värdet och kvaliteten på de stunderna jag umgås med vänner, tittar på TV osv. ökar!


Hur kommer sig det då? Så här tänker jag:

-Kan du vara helt nöjd i dig själv om du vet att du borde göra något men inte gör det? 
-Nej, troligen inte.
-Om du inte är nöjd och kärleksfull mot dig själv, är det lätt att vara det fullt ut mot andra?
-Nej


 

Så om du verkligen vill GE max av dig själv till andra måste du först ge MAX till dig själv!

 Dreams


Be your best!

Jag hade igår lite av en seg start på morgonen, en tillstånd som var allt annat än skinande och det mesta kändes ganska grått och segt! Men som den "feel good junkie" jag är försökte jag naturligtvis vända denna negativa loop!

Jag ändrade min kroppshållning, försökte fokusera på nya saker men bröt inte riktigt igenom förrän jag kom på något konkret att fokusera på. Någonstans bak i huvudet ekade frasen:

"Whatever you find in your hands to do, do it with all your might"
Med andra ord, oavsett om du är chef som sitter med företagets bokslut eller om du är plockare av böcker som mig så händer något speciellt när vi fokuserar på att göra uppgiften så bra som man bara kan! Så jag tänkte helt enkelt, "jag ska plocka denna listan SÅ BRA SOM EN LISTA KAN PLOCKAS!"

Och då, sköt energin iväg, då fann jag ett bättre driv under dagen och dessutom så fick jag också ett högre syfte med att vara där, att verkligen känna att man göra något bra är en sådan energigivare!


YTTERLIGARE en aspekt är att man visar vägen genom sitt agerande, man sänder ut ny energi till sina kollegor. För vi är ALLA ledare, ALLA kan visa vägen, ALLA kan vara en injektion av energi!


Som en vän så klokt sa:

"Man behöver inte den finaste titeln för att göra det bästa jobbet"
All the best


Ett, två, tillstånd!

Ibland när man ska prestera något, idrott, viktigt möte eller kanske bara fickparkera känns det som att man plötsligt glömt allt det man kan. Verkligheten är att prestation inte handlar så mycket om kunskap eller om teknik som det handlar om TILLSTÅND!

Allt man behöver är alltså att FÖRST hamna i önskat tillstånd SEN göra det man ska!

Här är två snabba steg om du har en trög start på jobb-dagen, eller vill gå från gråmulen och lättirriterad till glad och ENERGIFYLLD!1. Fysiologi

Börja röra dig, skutta på stället eller i korridorerna, klappa händerna snabbt 10 gånger, ställ dig rak i ryggen, armarna rakt utåt uppåt , spreta med fingrarna, kolla i taket. Släng på världens största leende. Stå så i 10 sekunder.

Försök nu att bli arg utan att släppa leendet eller kroppens position. Inte helt lätt va?
Det som händer är att du med hjälp av nervsystemet leder hjärnan in på en bättre väg. Vårt kroppsspråk är helt enkelt så förankrat till hur vi känner oss!

"Motion creates emotion"


2. Fokus

Börja tänka på allt som du har i livet, alla vänner och familj, du har ett jobb, du har boende, pengar, kläder, du bor i ett tryggt land, du har möjlighet till utbildning,

Du kan fokusera på något fantastiskt roligt som hände igår, förra året eller för tio år sen. Gör sedan den minnesbilden STOR, färgsprakande, lägg till rörelse. Gå in i bilden och lev den som om det vore nuet!

GÖR DET!

Inse att glädjen inte kommer från någon extern faktor utan börjar INTERNT vilket också gör att dragningskraften för mer underbara saker ökar extremt!

"Det vi fokuserar på BLIR vår bild av verkligheten"


Efter att ha gjort det några gånger så behöver du aldrig vänta på något annat för att lyfta din dag, du besitter nu tekniken själv och kan ändra tillstånd på bara några få sekunder!Ha en underbar helg!

RSS 2.0