Nuet, veckan, livet

Något slog mig under förra veckan när jag hörde folk längta och invänta helgen som att det vore livets stora skatt och det enda som väcker dem från vardagarna dvala.

Om du gått denna arbetsvecka och längtat efter helgen, har du då inte slösat bort fem dagar?Jag säger inte att man inte får njuta av att se fram emot något till helgen, en fest, en konsert, en middag med någon gammal vän osv osv...
MEN! Livets guldkorn är inte helgen, livet guldkorn är NU, varje sekund som går har du chansen att göra magnifik och helt underbar.
Det är varje litet möte med människor, det är solens värme eller regnets friskhet, det är att kunna hjälpa eller bli hjälpt, det är allt det du ger i varje sekund av din dag som är livets små guldkorn!
Vakna och sätt upp små mål för dagen, fråga dig själv; vilka bra saker som ska hända för dig idag? Vad är det allra bästa med denna dagen? Vad är riktigt, riktigt roligt idag?
Själv kör jag något som heter "Dagens 5". Fem små-mål som man skall uppfylla för att få ut max av sin dag, det behöver inte vara stora saker, träna, skriva en blogg, få fem personer att le, hitta 5 personer att hylla och liknande saker.
På en vecka har du redan uppfyllt 35 små mål, på en månad har du uppfyllt minst 150 mål på ett år har du uppfyllt 1825 (!) små mål!
Det ger dig inte bara ett bättre driv genom vardagen utan lär dig också processen i att sätta upp mål och slutföra dem, något som folk i allmänhet är ganska dåliga på! När sen kvällen kommer kan du gå tillbaka och ösa cred över dig själv! Och om du nu inte lyckades med alla din mål fråga dig själv vad du kan göra bättre nästa gång?


"When you lose, don't lose the lesson."- Dali Lama
Denna veckan har många av "dagens fem" handlat om flytten till denna mysiga lägenhet


Och gör du detta konsekvent under en månad så lovar jag dig, du kommer inte kunna se annat än möjligheter eftersom du tränat din hjärna att leta lösning istället för låsning!


Testa det hela bara, ge det en chans, om du efteråt tycker att det är bättre att få klaga och lägga över skulden på andra så kan du ju alltid gå tillbaka till det.
Så mina vänner, vad är riktigt, riktigt GÖTT med denna söndag?
Skriv en rad i komentarsfältet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0