Friday Night

Sitter i min säng, eller Ola och Åsas soffa om man så vill, med en kopp te och täcket runt axlarna. Frusen efter hemresan från Karl som innebar byte av buss så är det så skönt att få värma sig.

Under väntetiden såg jag ett klipp med Robin Sharma där han pratar om sin kommande bok "The leader who had no title". Gillar hans filosofi så otroligt mycket, alla är ledare, alla kan vi ta absolut ansvar för vår egen utveckling och för att hjälpa andra med att få en bättre vardag.





Det spelar ingen roll om du är golvsopare, står i 7eleven eller är VD på något stort företag. Vi har alla förutsättningarna för att le, för att göra vårt jobb till en konstform och därmed vinna förmågan att lämna folk bättre än vi fann dem!

Vi har alla chansen att ställe rätt frågor så som: Vad kan jag ge idag?
Hur kan jag gå den där extra milen idag?
Hur kan jag få mina kunder/kollegor lämna mig och tänka "WOW!?"


Ett bra exempel på ledare är en tjej jag läste om idag som ingrep mot en far som misshandlade sin son på tunnelbanan, hon övermannade pappan och tillkallade polis. Hon visade därmed att det fanns något större än henne själv och hon växte när hon bara lät sin naturliga ledarinstikt tala och handla!




Uppmanar er ödmjukast att gå ut och öva!
Hur kan vi ge mer?
Hur kan vi le mer?


Stay Great



Mellan två..

Ja precis som Segemyhr uttryckte det så är jag nu mellan två jobb och mellan två huvudstäder.

Sitter nu hemma i barndomshemmet efter ett osloäventyr som avslutades snabbare än beräknat och innan ett återflytt till Stockholm som är lika oväntat som som spännande.

Knappt fem månader bodde jag i Oslo men hann träffa väldigt mycket trevligt folk, och några guldklimpar som kommer finnas med lång tid framöver!



Lägg där till alla gamla vänner som man haft en underbar tid med!


Tack till er alla!









Jag lade märke till en öppenhet i Oslo som liknade den som fanns i Malaga när jag bodde där. En välvilja och en lätthet i att skapa nya umgängen finns. Tror det handlar om att folk vet att de ska vara där under en begränsad tid och därför kan slappna av mer, därför släppa in folk mer på livet. Man är dessutom inte i sin "hemmamiljö" och kanske därför ser sig om efter nya medresenärer under en del av sin livs resa.


Kan vi inte alltid vara sådär?
Kan vi inte alltid leva som att vi bara är EN stor energi?


Jag säger inte att jag lever så, jag säger inte att jag alltid är i närheten av den filosofin! Men det är väl därför dags att lära av läxan och i framtiden vara mer öppenhjärtad.



Stay Great




Kreativitet

Kände ett riktigt skrivsug såhär på söndagkvällen.

Vart lite snålt med uppdateringar det sista på bloggen, dels för att jag är i tagen att flytta tillbaka till Stockholm och lagt en hel del fokus på det och dels för att jag snart skall ändra formatet på mitt skrivande en smula.


Men, vad ska jag då skriva om idag?


Skulle kunna skriva om hur skönt jag nu insåg att det var att låta sin kreativitet flöda, att bygga upp den likt en muskel, att känna det där flodvågen av påhittighet och nyfikenhet komma över en!
Finns något kittlande med att ha en penna och blankt papper, där man kan teckna eller skriva ner små löjliga nödrim eller stora inspirerande idéer. Att ha ett instrument att jamma loss på, eller att sjunga om man gillar det! Att för den delen ha en ny uppdatering på sin blogg framför sig!
Man kan skapa för sig själv, och man kan skapa för att dela med sig av! Man kan skapa för att underhålla eller skapa för att förändra och förbättra den värld vi lever i. Möjligheterna är så många!



På tal om kreativitet och skapande så lyssnar jag nu på Lauryn Hills MTV Unplugged. Det kan jag starkt rekomendera för alla er som vill ha något riktigt soft feel good att lyssna på ikväll!


STAY GREAT!



Sharma


Glöd, disciplin, kärlek, drömmar
wow!

RSS 2.0