Det man kan ta på

Vi satt igår ett gäng och tog några glas vin, någon whiskey och kom in i ett djupt mode av sällan skådat slag. Det kognitiva tänkandet fann inget slut verkade det som. Till slut satt vi hur som helst och bedömde varandras kvalitéer och intelektuella färdigheter.

Vi hade naturligtvis alla olika typer av smarthet, och kom fram till att det är när det kommer till hårda fakta som det visar sig klarast. Om man kan alla kungar från 1800-talet eller kan räkna multiplikationstabellen då visar sig ju kunskapen på ett väldigt konkret sätt. Men när man kommer till dessa luddiga sociala kompetenser, då får man det inte lika svart på vitt. Istället är det med en känsla, en energi man bara vet är där.


Det va dessa fina grabbar som föll(a) in i trans igår.
Något som jag funderat en tid på är följande.

En person som har en matematisk smarthet, Kalle,  ser sin egen smarthet och tror att det är den enda typen. Kalle ser därmed inte personen med social kompetensens, Nisses, smarthet. Kalle vet att Nisse har en hög social kompetens men ser det inte som smarthet.
 Nisse däremot ser också han Kalles smarthet, men han förstår att intelegens kan ta sig olika former och förstår sin egen förmåga. Nisse har alltså ett bredare perspektiv.

Kan detta stämma?
Tänk till och komentera-mera

Kommentarer
Postat av: Kim

Medan vissa betalade för sina synder redan igårkväll fick jag notan för kalaset när jag vaknade.

Fy...fan.

2009-01-30 @ 12:27:16
URL: http://kimmalmgren.blogg.se/
Postat av: Anna

Tänk på att man kan vara både socialt kompetent, djup och smart också, det ena behjöver inte utesluta det andra ;)Jag saknar dig vännen, hoppas du har det bra!

2009-01-30 @ 15:03:44
URL: http://anna.meki.se
Postat av: David

Givetvis kan man det.. saknar dig också kuz!

2009-01-30 @ 18:18:14
URL: http://damaan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0