Aaaah, måndag!

Då varé måndag igen. En ny vecka med nya möjligheter, nya människor att träffa, nya skratt att dela.


På tal om skratt, jobbade i helgen på krogen, mötte en och samma person i gångarna flera gånger, varje gång så morsade jag lite på honom, till slut blev det lite av en "grej" och vi gick mest och log/garva mot varandra.

När han sen skulle gå från stället kom han fram, visserligen lite på örat, men berättade iallafall hur bra han tyckt det varit hela kvällen och att den utstrålning jag haft "skulle ta mig långt". 


Efter att ha växt två decimeter på en halv minut så funderade jag lite på det där.

1. Ett varmt, genuint, välmenande leende är verkligen det bästa sättet att bygga broar, att lära känna folk, att hjälpa folk komma vidare i sin vardag lite gladare än när de träffade dig!

2. Har skrivit det förut men. Om någon gör något riktigt bra, jobb eller vad som helst. Ge beröm, säg vad du tycker, ge personen i fråga mer energi att fortsätta göra gott och prestera max! 
Som du ser, alla, oavsett människotyp har det

Leendet!

Le-På-Jobbet

Jobb. 
För alla som arbetar heltid innebär detta ungefär åtta timmar per vardag. Åtta timmar av dygnets tjugofyra. 
Är det bara jag eller känns det som att man bör arbeta med något man verkligen gillar?

Att kunna se ett högre syfte med sitt jobb än bara det där lönekuvertet som kommer genom brevinkastet, att man känner att det inte bara handlar om earning men kanske framförallt om learning!

Jag vet att det kan sticka i ögonen på folk i dessa tider av "finanskrig" där man "ska vara glad om man har jobb". Jag vill dock tro att det finns jobb där ute. Och skulle det vara så att man är på ett ställe där man tänker; Nej fyfan, gå dit nu igen!
Hitta då ett högre syfte med ditt arbete! Jag har själv varit på ställen där jag i första hand tänkt precis så, usch, fyfan, jävla tråkigt osv osv, tills jag insåg att det inte gav mig någonting att gnälla på det. 

Då valde jag helt enkelt att ställa lite smartare frågor till mig själv?
- Vad är faktiskt bra med denna arbetsplatsen?
- Vad kan jag göra för att liva upp dessa åtta timmar?
- Vad finns det för läxor här, vad är det jag kan lära mig av arbetet, av kollegorna?
- Hur kan jag göra allt det här och dessutom ha riktigt roligt under tiden?

Som man frågar får man svar!

Visst kände jag att jag inte skulle bli långvarig på just den arbetsplatsen men jag gjorde inte bara min vardag ännu roligare utan lärde mig dessutom massor!

Och det är allt det som detta bloggande handlar om, att få folk att se lösning istället för låsning, kunna njuta av så många av livets minuter som möjligt, att agera i livet istället för att reagera på livet!

(= Jag vill bara se er le och skratta! =)


Snappa upp en snilleblixt


Ibland bara kommer det, en snilleblixt, de där tillfällena som i serier visualiseras med en glödlampa som tänds över huvudet! I vardagen när man har så mycket annat att tänka på, skola, jobb osv är det lätt att tappa dessa idéer, fenomenala skämt, nästa tatuering eller kanske tillochmed ett ämne att blogga om!

För att göra mer av dessa tillfällen, ta upp mobilen, och skriv ner några stödord eller en hel mening om du så vill, men ta till vara på dina idéer! Det är faktiskt just ur den idén detta blogginlägg grundar sig. 

Sen när du sitter i lugn och ro i hemmet med lite tid över. Ta upp mobilen eller anteckningsblocket och plocka upp idéen på en medveten nivå. Utforska den, vrid, vänd, utveckla och gör så mycket du kan av det!

TÄNK OM DEN IDÉEN ÄNDRAR HELA DITT LIV, ALLT! ALLT PÅ ETT ÖGONBLICK!"Man become what he thinks about most"
Buddha


Så, gå ut i världen med öppet sinne, ta in, skriv ner, tänk, utveckla, lär


Kram på er alla

Frukostfunderingar

En ledig torsdag. En chans att sova ut, ligga och dra sig i sängen, kolla på klockan sova lite till och stiga upp lagom till vad de som arbetar vill kalla lunch...

Eller!

Ställa klockan lite lagom tidigt, gå upp, ta sig en god frukost, kanske en kopp kaffe (som nu) och sedan göra allt det där man inte riktigt hinner med på jobbdagarna blandat med nöjen, träffa vänner och njuta av dagen i vaket tillstånd.

Slog mig för någon månad sen att om man i snitt sover åtta timmar per dygn i 30 år...

- DÅ HAR MAN SOVIT TIO ÅR AV DE TRETTIO!

Om man istället snittar sex timmar per dygn så har man på trettio år sovit 7,5 år. Då har man alltså 2,5 år mer att skratta, skutta, älska, resa, starta projekt, umgås, lära!

Naturligtvis måste man inte sova sex timmar för att ha ett liv som är "gott nog" men för att göra det konkret nog så var detta ett bra exempel. För att dessutom klara sig på sex timmars sömn bör man sköta träning och kost väldigt väl för att inte urlaka kroppen på all energi som finns. Men det är ett helt annat blogginlägg...
Vet inte vart ifrån jag fått dessa värderingar, antagligen har jag formats av familj och vänner genom åren och kommit fram till detta. Jag säger inte att jag aldrig sover åtta timmar även om det händer väldigt sällan, men ibland verkar det som att folk använder sömn som en drog, en flyktväg från en vardag de inte är helt nöjda med istället för ta itu med sina problem och vända den negativa loop de är i och fylla sin vardag med aktiviteter och saker som de tycker om så att de vill vara vakna! 

Ställ dig själv frågan:
- Vad vill jag fylla min vardag med?

Ägna sen en stund varje dag för att ta dig dit, hur skulle det kännas att vara där, att ha de där sakerna?

"Where attention goes, energy flows"


att ge sin dag lite mer värde

När man sitter såhär på kvällskvisten, man har träffat massa människor, reagerat, fått reaktioner, tänkt till, löst problem, hittat små guldkorn, slagits av en tanke..


Ta några extra minuter, kanske fem, kanske tio, kanske tillochmed femton minuter och fundera. Vad var det jag lärde mig idag. Varför blev det si och varför blev det så. Eller ännu bättre, skaffa en dagbok, eller success book om du vill att det ska låta bättre! 
Gå tillbaka, tänk, skriv, ta ett steg till i din personliga utveckling!

Så att nästa gång du hamnar i liknande situationer har du förberett dig för hur du VILL hantera det hela!Så ta några minuter från ditt tv-tittande och investera i framtiden! 

RSS 2.0