MovingAround

Vart en del åkande den sista perioden i livet.

Fkp-Sthlm-Fkp-Sthlm-Umeå-Sthlm-Fkp/Gbg-Sthlm-Sälen-Sthlm och snart Fkp igen...

Och detta är faktiskt, precis så jag vill ha det just nu. Riktigt, riktigt glad över alla de vänner man har på olika ställen och allt nytt skönt folk man stött på samt allt skoj man fått uppleva. Jag kommer tillbaka till det igen, livet är relationer och de upplevelser vi får, känslorna när vi gör saker.


Den senaste helgen spenderades i Sälen, och känslan av att stå på ett par skidor vill inte släppa. Trots att jag kan räkna antal skiddagar på en hand de senaste sju åren så tog det inte många åk innan man hittade tillbaka till känslan, rytmen och motoriken från tävlingstiden igen.

Ljudet av skenor som skär, snön som skimrar och musklerna som vet, förstår och känner precis när det är dags att svänga, dämpa och släppa på! WOW!Är det inte fantastiskt?


Jag som älskar beteendevetenskap och den personliga potentialen fascineras av detta och ser samtidigt möjligheten med det. När helst vi ska göra en prestation, ett jobb eller liknande. Se till att hamna i rätt tillstånd först och gör det du skall efteråt!


"First flow, then GO!"
För egen del försöker jag hitta rätt direkt när jag går upp genom att skriva, hur vill jag må idag? Vad vill jag göra? Hur vill jag vara?  På detta sättet agerar man i livet istället för att reagera på livet!


Med andra ord, man blir inte det där höstlövet som flyger dit vinden tar det utan man gör medvetna val och agerar därefter!Det bästa av allt:

Tar ungefär 3 minuter av din tid när du väl fått upp rutinen på det hela!STAY GREAT!

Ronald has it!

Tänkte bara lite snabbt skriva av mig om det här med leenden och att visa en välvilja mot de människor man möter i sin vardag! Det är verkligen som de där skyltarna på McDonalds säger:

"Smiles are free"Det är så enkelt att lyfta lite på mungiporna, att på så sätt lämna personerna man möter med riktigt skön känsla och därigenom också få en riktigt energikick.I mitt jobb i butiken så finns det ingen bättre känsla än att faktiskt connecta med kunden, skratta och önska varandra en fortsatt bra dag. Oavsett om kunden köper något eller ej så har vi gett varandra gåvan av energi och faktiskt också kärlek, inte i den klassiska "förhållandetappningen" men kärlek för medmänniskan oavsett ålder, kön, hudfärg eller ekonomi!

Att dessa kunder sedan oftast kommer tillbaka eftersom buissness är relationer är ju bara ett plus i kanten!
Följande insikt blir bara starkare och starkare för mig. "Relationer är det riktiga guldet i vardagen"
ut är i världen imorgon med vänliga ögon och lämna folk lite bättre mående än ni finner dom! Som moder Theresa så bra sa;
Om alla människor sopade framför sin egen dörr skulle hela världen vara ren!
STAY GREAT!


Mooorning!

Redan torsdag morgon.


Tiden flyger förbi och speciellt om man har kul. Jobbet denna veckan har vart en fröjd, känslan av att ha kontroll kommer mer och mer. Med den kommer och energi, kreativitet och känslan av sammanhang.


Tänkte dessutom sätta igång med lite coaching på fritiden här i vår, på vilket sätt och hur mycket är får förbli osagt men det kommer snart att visa sig. Men det är något som jag är säker på kommer ge energi och glädje till övriga vardagen!

Mer grönt åt folket!Så till ett litet frukosttips jag fick av min kinesolog.
Koka broccoli, lägg upp på tallrik och häll på frusna blåbär, tillsätt lite olja och salt. Mosa sedan ihop det där tills det blir en färggrann gröt!


- VAFAN ÄTER PÔJKVASKERN!? Tänker kanske du nu.

Men jag lovar dig, om du gillar broccoli. Testa det!
Enkelt att göra, mättar enormt bra och man står sig många timmar med en god energinivå. Idag tog jag även ett kokt ägg till för att få lite extra krut!
Ha nu en fantastisk dag allihop!Stay Great!

Lördagstankar

Riktigt otight med uppdateringar det sista, medveten om detta. Har nog helt enkelt inte varit inspirerad nog det sista... Vad an detta?

Jag vill ju vara inspirerad!
Jag vill ju vara energized!

För det första har det varit en del på jobbet, mycket nytt som jag inte haft riktigt koll på sen tidigare, många arbetstimmar och halvdåligt med sömn. Dessutom har jag i allt detta varit slarvig med kost, och framförallt vätska.

Vatten gör sådana otroliga saker för energinivå, på ditt tänkande. Drick ett riktigt "bra" vatten och det riktigt känns hur saker och ting klarnar, hur man renas!


Om man nu ska ha vad man själv vill kalla en "feel good-blogg" då är det väl ganska väsentligt att man mår bra för att kunna förmedla denna känsla! Man bör helt enkelt "walk the talk" som det så fint heter.

Detta blev oerhört medveten om igår när jag träffade en vän med samma intresse som frågade hur det var fatt, vart är energin? sa hon.


En mycket bra läxa här. Det är väldigt lätt att hålla uppe rutiner och spela sitt A-game när man lugnt seglar framåt utan yttre tryck. Men det är när det blåser, när det blir lite obekvämt, som det avgörs vilka som kommer lyckas med det dom vill och ta de där extra stegen!

Dessutom bör jag i framtiden vara mer klar på, vad är mina bra rutiner? Vad är de få sakerna jag bör få en dos av var dag för att må som allra bäst? Och när man väl kartlagt detta, då har man ju ett aktivt val. Vill jag må bra i det långa loppet eller ej? Clearity is POWER!


Så, nu har jag ventilerat lite tankar kring detta och i denna svacka hittat något lärorikt! Härligt!!

En underbar helg till alla och

Stay Great!
RSS 2.0