en hemlighet


Saknad och inspiration,


Fick nu en galen längtan efter ett visst samtal. Personen nås inte på det gamla numret, utan finns snarare inom mig, som en riktlinje för rätt och fel, kärlek och omhändertagande.
 Sen farfar lämnade oss har tiden sprungit iväg och jag har alldeles för få gånger stannat upp och tänkt på honom även om han på något sätt påverkat de besluten man taget. Åke Andersson

Vi har alla de där personerna, förebilderna som vi ser som klassmänniskor.

Och klass var precis det han hade. Han var av den gamla skolan.

En riktig rättskaffens människa, som alltid, alltid, alltid gjorde sitt yttersta.

En karl som visade gränslös kärlek och som kollade på oss barn med glittrande ögon.

En varm medmänniska som alltid tycktes ha ett brinnande intresse för personen bredvid.

Och fast du de sista mötena blev sämre, och fast de sista andetagen var så tunga var det fortfarande de andra människorna som kom först! Det både gör ont och insprirer mig till tusen, man saknar men bygger samtidigt något som gör att man när morgondagen gryr kommer försöka efterlikna just ditt sätt att vara.  Du lever på riktigt kvar genom oss. . . 

Vilka personer har du lärt dig från?
Hur vill du göra din morgondag?


TågBlogg

Sitter här mellan Stockholm och Falköping. 

Helt fantastiskt vilka möjligheter man har med dagens teknik.  Här sitter jag med Sverige flygande förbi under mina fötter och skriver något som ett galet stort antal människor kan läsa. Samma med Facebook, MSN, Twitter och alla dessa kommunikationsvägar.  De ger oss möjligheter som folk skulle skrattat för inte så länge sen.

Brorsan sitter på andra sidan jordklotet och jag har ändå haft så gott som daglig kontakt med honom de sista veckorna. 

Är inte det HELT FANTASTISKT!?


För mig handlar livet om medmänniskor, att kunna kommunicera med dem, att kunna lära känna så många som möjligt att få ett mervärde i sin egen dag när man gläds med andra, eller hjälper andra! Och nu är det inte bara familj och vänner i samma kvarter eller by som för 100 år sen. Nu är det world wide, det är med vem du vill, när du vill!
Närheten av nära och kära är ju dock självklart nummero uno. Snart hemma
på schlätta. Då ska vi kramas folks!

Gör det du också, gå ut och krama någon!
Nya frågor


Vem vill du vara? Hur vill du att folk ska tala om dig? Hur vill du påverka din omgivning?


Stora frågor men som man innerst inne vet svaren på. Och när vi vet svaren....Gör någonting åt saken då!

Det är så lätt att man rycks med i något man inte känner passar en själv, något som ligger så långt bort från ens egenbild att man börjar känna sig vilsen. Det är då det är dags och stanna upp och fundera på, Är jag verkligen på rätt väg nu?

För som Robin Sharma skrev i sin bok "Munken som sålde sin Ferrari"

- Det är ingen mening med att bestiga sitt eget berg bara för att komma till toppen och inse att man valt fel berg.


Question:
How high does a tree grow?


Answer: 

AS HIGH AS IT CAN! DID YOU EVER HEAR OF THE TREE WHO GREW HALF AS TALL AS IT COULD?


För mig handlar det om att vara en kvalitativ människa, vilket jag verkligen inte är alla gånger, men att göra det man ska så bra som bara möjligt. Att man hittar den där extra pushen i sig själv, tar sig lite längre, kämpar lite hårdare, lägger lite tid till, går den där extra milen. 

Denna inställning tog jag med mig till mitt nya jobb, men för att få det mer konkret för mig själv tänkte jag på alla de timmar jag lagt på idrottsanläggningar runtom i Falköping, alla timmar innan, under och efter träning, allt det engagemang man lagt ner. Nu får Crumpler bli mitt "nya IFK", tänkte jag.
 Där jag kommer tidigare och går senare, för att investera i min egen dag och min egen framtid på samma sätt jag la alla de där timmarna för att träningar och matcher skulle bli så bra som möjligt.


"Whatever you find in your hands to do, do it with all your might"


Jag vill vara en person som pushar andra, får andra att må bra och får andra att hjälpa sig själva, eftersom det är det livet till syven och sist handlar om, att hjälpa sig själv, att bli sin egen lyckas smed, att hitta den inre drivkraften! Fridens


Ställningstid

Lite risig update senaste veckan, detta tack varé en hel del jobb och en fullständigt underbar helg med besök av Torsten och hans gamla vapendragare Carl från Ohio. Surprise-spelning av Timbuktu på Berns, grill i Rålambshovsparken samt massa runtstrosande i en blomstrande huvudstad.Tänkte ta några rader om en fullständigt fantastisk idé, något som min gode vän Honken nämnde för en tid sen, något som kan ta dig dit du vill varje dag året runt!

- Ställningstid!

När du diskar, städar, när du sitter på bussen, tunnelbanan, när du duschar och borsta tänderna. Ta då den stunden och bara fokusera på det du vill ha, vad du ska göra resten av dagen, vilka du ska prata med, och hur du vill vara mot andra!

Du ställer helt enkelt in dig, likt en radio för att ta dig fram genom dagen på önskat sätt.

ÄRLIGT TALAT, NI FÖRSTÅR VÄL ENKELHETEN!?

Dödtid blir kvalitétstid. Några minuter räcker, men gör sådan galen skillnad!
Look, you either live your life as you want or you dont!

It´s that simple!

RSS 2.0