Ett, två, tillstånd!

Ibland när man ska prestera något, idrott, viktigt möte eller kanske bara fickparkera känns det som att man plötsligt glömt allt det man kan. Verkligheten är att prestation inte handlar så mycket om kunskap eller om teknik som det handlar om TILLSTÅND!

Allt man behöver är alltså att FÖRST hamna i önskat tillstånd SEN göra det man ska!

Här är två snabba steg om du har en trög start på jobb-dagen, eller vill gå från gråmulen och lättirriterad till glad och ENERGIFYLLD!1. Fysiologi

Börja röra dig, skutta på stället eller i korridorerna, klappa händerna snabbt 10 gånger, ställ dig rak i ryggen, armarna rakt utåt uppåt , spreta med fingrarna, kolla i taket. Släng på världens största leende. Stå så i 10 sekunder.

Försök nu att bli arg utan att släppa leendet eller kroppens position. Inte helt lätt va?
Det som händer är att du med hjälp av nervsystemet leder hjärnan in på en bättre väg. Vårt kroppsspråk är helt enkelt så förankrat till hur vi känner oss!

"Motion creates emotion"


2. Fokus

Börja tänka på allt som du har i livet, alla vänner och familj, du har ett jobb, du har boende, pengar, kläder, du bor i ett tryggt land, du har möjlighet till utbildning,

Du kan fokusera på något fantastiskt roligt som hände igår, förra året eller för tio år sen. Gör sedan den minnesbilden STOR, färgsprakande, lägg till rörelse. Gå in i bilden och lev den som om det vore nuet!

GÖR DET!

Inse att glädjen inte kommer från någon extern faktor utan börjar INTERNT vilket också gör att dragningskraften för mer underbara saker ökar extremt!

"Det vi fokuserar på BLIR vår bild av verkligheten"


Efter att ha gjort det några gånger så behöver du aldrig vänta på något annat för att lyfta din dag, du besitter nu tekniken själv och kan ändra tillstånd på bara några få sekunder!Ha en underbar helg!

Kommentarer
Postat av: Anna

Seriöst, detta printar jag ut och bär med mig så jag kan ta fram när jag behöver en knuff bort från fel riktning. KRAMAR.

2009-11-06 @ 20:46:46
URL: http://anna.meki.se
Postat av: David

Underbart att höra=)

2009-11-07 @ 00:03:40
URL: http://damaan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0