Momentum, vår vän!

Har de senaste dagarna har ett sug efter att skriva. Formulera meningar, hitta på ord och att uttrycka mig på ett precist med lustigt sätt.


Ibland har man total skrivtorka precis som att man i livet kan finna sig på en platå och man vet inte ens om man orkar ta det där första steget mot det man skall arbeta med.

Andra dagar, som de senaste, infinner sig ett flyt. Man tycks kunna skriva om allt, måla upp fina scenarion och förmedla det på bästa sätt. Man är kort och gott, in the zone!
Man har hittat ett sk. momentum. Momentum kan vara din bäste vän, det är det som ger dig en synergieffekt där 1+1=3.
Ni känner igen det, man sitter och tänker att man skall städa men skjuter på det, man ser dammtussar och oreda och inget blir gjort. Men så skiftar något, ni tänker "Ne nu jävlar!" och vips så är ni igång. Och nu städar ni inte bara, nej ni börjar sortera böcker och CD-skivor, ni putsar skor. Ja ni har gått ifrån att inte göra EN sak till att lättsamt göra tre, fyra stycken!

Om vi lär oss detta?

Om vi filurar ut vilka knappar vi själva ska trycka på för att komma igång, på jobbet, i livet eller med våra hobbys, när vi kan ösa in all vår potential och kreativitet i detta.


Hur mycket mer skulle vi kunna åstakomma då?
Och hur mycket lättare och roligare skulle det bli?

Kommentarer
Postat av: Alec

Yes,, det är så livet funkar. Men i grund och botten är det positivitet man alltid vill hitta i allt :) Jag har börjat tänka så nu.. varenda gång ja tänker ne jag orkar inte, så ska ja bara göra det direkt. Rätt coolt att det funkar och det blir inte jobbigt, man blir ba stolt över sig själv för att man gjorde det! Så jag gör det hela tiden nu.. :)

2010-02-20 @ 13:03:11
Postat av: Henke

Härligt med så mycket uppdatering:)

2010-02-21 @ 23:12:41
Postat av: Henke

Härligt med uppdatering:)

2010-02-21 @ 23:14:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0